tag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post3815231564991303672..comments2024-03-04T16:55:12.234+01:00Comments on Domowa kuchnia Aniki: Dżem z dyni i pomarańczyUnknownnoreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-24456619644512258122016-09-17T07:11:58.133+02:002016-09-17T07:11:58.133+02:00Ok ja tez ugotujeOk ja tez ugotujeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-3613714672824223052015-10-08T20:00:17.403+02:002015-10-08T20:00:17.403+02:00Właśnie tak! Pisałam, że konsystencję dżemu kazdy ...Właśnie tak! Pisałam, że konsystencję dżemu kazdy musi ocenic sam: czy jest juz odpowiadająca. I tak jak pisałam trudno dokładnie napisac : gotujemy 4 godziny, bo kazda dynia jest inna: jedna bardziej inna mniej wodnista, a i ogień, na którym gotujemy różny, wiec w różnym tempie dżem odparowuje! Ale ćwiczenie czyni mistrza! :-) I na nastepny raz będzie zapewne lepiej:-)Anikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-62095095256655871002015-10-08T12:18:47.765+02:002015-10-08T12:18:47.765+02:00Czyli jeżeli pogotuje 2 godziny a nie 4 jak pani p...Czyli jeżeli pogotuje 2 godziny a nie 4 jak pani pisze to będzie ok?:-)Pierwszy raz robie dżem - młoda żona hihi i dlatego tak dopytuje. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-47562208608281077022015-10-07T22:37:22.732+02:002015-10-07T22:37:22.732+02:00Dżem wychodzi taki, jak go sami odparujemy. Im dłu...Dżem wychodzi taki, jak go sami odparujemy. Im dłuzej gotujemy tym jest gęstszy. Przestajemy gotować, gdy osiagnie odpowiadająca nam konsystencjeAnikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-25560134532811736862015-10-07T19:48:47.354+02:002015-10-07T19:48:47.354+02:00Czy ten drzemkę wychodzi bardzo twardy? Mi taki wy...Czy ten drzemkę wychodzi bardzo twardy? Mi taki wyszedł i zastanawiam się czy taki miał być? Może dolać ciut wody? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-79475999982916956332014-11-10T20:26:04.990+01:002014-11-10T20:26:04.990+01:00Witam,dziękuje za przepis dżem smaczny aczkolwiek ...Witam,dziękuje za przepis dżem smaczny aczkolwiek dodałam za dużo cynamonu i ma za bardzo intensywny smak.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-20339570864664035882014-11-04T18:16:45.380+01:002014-11-04T18:16:45.380+01:00Witam, czy do tego dzemu moze być surowy imbir, a ...Witam, czy do tego dzemu moze być surowy imbir, a jezeli tak to ile?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-85326700620200312592014-05-26T20:58:52.535+02:002014-05-26T20:58:52.535+02:00Dziękuję za przepis Aniko, Moja córka tak miała na...Dziękuję za przepis Aniko, Moja córka tak miała na imię. Biorę się za dżem z "przezimowanej" dyni, będzie mi kogoś przypominał. HenrykAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-45579547656091317672013-11-17T20:13:26.179+01:002013-11-17T20:13:26.179+01:00Fajnie Kasiu, że smakuje:)U mnie moje słoiczki już...Fajnie Kasiu, że smakuje:)U mnie moje słoiczki już zniknęły. Wielka dynia jeszcze czeka w kuchni, może jeszcze powtórzę:) Pozdrawiam AAnikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-34009730049826103922013-11-17T18:16:44.566+01:002013-11-17T18:16:44.566+01:00Cześć Aniko, właśnie stygną słoiczki dżemu z dyni...Cześć Aniko, właśnie stygną słoiczki dżemu z dyni, który zrobiłam wg Twojego przepisu. Jest mniamuśny. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Kasia Anonymousnoreply@blogger.com