tag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post6779370971476946216..comments2024-03-04T16:55:12.234+01:00Comments on Domowa kuchnia Aniki: Schab po staropolsku ze śliwkamiUnknownnoreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-5427480581792595622022-01-30T01:49:51.948+01:002022-01-30T01:49:51.948+01:00Polecam, wyszło świetnie!Polecam, wyszło świetnie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-721316539132681102017-12-25T21:35:36.200+01:002017-12-25T21:35:36.200+01:00Polecam przepis wszystkim niezsecydowanyn. Nie prz...Polecam przepis wszystkim niezsecydowanyn. Nie przepadam za schabem ze śliwką ale ten jest rewelacyjny, sos wychodzi gęsty a schab kruchy i świetnie smakuje :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-83997342229190954472015-02-20T08:53:29.815+01:002015-02-20T08:53:29.815+01:00Witaj! Przede wszystkim schab musisz upiec w całoś...Witaj! Przede wszystkim schab musisz upiec w całości, bo jak półtorej godziny będziesz piekła w plastrach to wysuszy sie na wiór. Co do sosu to nie wiem czemu wyszedł Ci taki rzadki i jasny. Ja miałam takie duże dość mięsiste śliwki, co widać na zdjęciu i miały po napęcznieniu sporo miąższu, który po przetarciu sporo zagęścił sos i nadał mu koloru. Sos powinien być zawiesisty, więc proponuję najpierw przetrzeć śliwki, a potem rozcieńczać je płynem spod mięsa, aż uzyska odpowiednią konsystencję. Płynu nie musisz użyć wszystkiego. pamiętaj, że w czasie zapiekania sos jeszcze nieco odparuje, więc wszystko trzeba wziąć pod uwagę. Mam nadzieję, że następnym razem sie uda! :-) Pozdrawiam AAnikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-24685728982423462682015-02-19T16:42:57.612+01:002015-02-19T16:42:57.612+01:00Czesc :) Wczoraj robilam na obiad, wedlug Twojego ...Czesc :) Wczoraj robilam na obiad, wedlug Twojego przepisu. Mieso mi wyszlo troche twarde i takie suche, nie wiem moze dlatego ze mialam juz pokrojone w plastry i mialam tylko 1.5 h bo nie mialam tyle czasu :( Sos mi tez inny wyszedl niz Tobie na zdjeciu, taki jasny, prawie sam rosol i taka woda a mialam kupione 20 dg sliwek.. Podpowiesz mi cos ? bo chce sie tego przepisu nauczyc i robic tak zeby wygladalo tak jak Twoje :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16012989708099102199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-91309055321803218082013-12-21T09:55:49.218+01:002013-12-21T09:55:49.218+01:00Mięso cudowne ale zdrowiej zjeść to danie z surówk...Mięso cudowne ale zdrowiej zjeść to danie z surówkami lub gotowanymi warzywami niż kluski, kopytka, ziemniaki... skrobia i węglowodany kolidują w procesie trawienia z białkiem. Polecam taką modyfikację Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-26201946375078135702013-12-13T13:06:52.707+01:002013-12-13T13:06:52.707+01:00jat to zrobie i zjem!
jat to zrobie i zjem!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-45883126926394856352013-01-04T19:30:46.895+01:002013-01-04T19:30:46.895+01:00Wygląda naprawdę apetycznie! Ładne sztuki!Wygląda naprawdę apetycznie! Ładne sztuki!Renata Czelny-Kawahttps://www.blogger.com/profile/12235103439294749263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-9321049873351493022013-01-02T18:56:08.252+01:002013-01-02T18:56:08.252+01:00Aniko, jak tak dalej pójdzie zacznę znowu jadać mi...Aniko, jak tak dalej pójdzie zacznę znowu jadać mięsko, Twój schab ze śliwką dla mnie rewelacja i widać tam jeszcze jakieś pycha kluseczki mniam :))))) Pozdrawiam serdecznie :)w kuchni Ulihttps://www.blogger.com/profile/05690505158819482269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-26099645779407239522013-01-02T18:25:11.466+01:002013-01-02T18:25:11.466+01:00Hmmm u Ciebie schab ze śliwką , a u mnie śledzie:)...Hmmm u Ciebie schab ze śliwką , a u mnie śledzie:)Anulahttps://www.blogger.com/profile/06416778681513834018noreply@blogger.com