Kontakt

anikagotuje@interia.pl

Komentarze

  1. Potrawy wyglądają pięknie i bardzo smakowicie :)
    Na pewno niektóre wypróbuje :)
    Pozdrawiam DONNA

    OdpowiedzUsuń
  2. dopiero przy bigosie przeczytałem że jesteś mężatką....
    Wyśmienita kuchnia
    pozdrawiam
    Andrzej

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :). Pozdrowienia! I zapraszam ponownie do odwiedzin mojego bloga:)

      Usuń
  3. Szukam kogoś takiego z kim bym mogła się powymieniać przepisami. Od jakiegoś czasu natchną mnie duch gotowania, w domu nie wiedzą co się dzieje.Twoja kuchnia przypadła mi do gustu i ciesze się, że będę mogła w tym uczestniczyć.
    Pozdrawiam Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również się cieszę, że podobają Ci się moje przepisy i zapraszam do korzystania z nich. Gdybyś miała jakis ciekawy przepis, to tez chetnie z niego skorzystam:) Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt:)Ania

      Usuń
  4. Witam:) często tu zaglądam w poszukiwaniu inspiracji na obiadek:) wypróbowałam kilka przepisów i naprawdę wyszło pysznie:) pozdrawiam Monika :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam! Cieszę się, że potrawy wg moich przepisów posmakowały i zapraszam po kolejne:) Pozdrawiam Ania

      Usuń
  5. Witam! Dziękuję za Twój blog jest cudny, wypróbowałam wiele przepisów i każdy się udał.Mam jednak prośbę i pytanie zarazem: czy masz może sprawdzony przepis na bezy? Byłabym wdzięczna bo czasem zostają mi białka jajek i nie mam co z nimi robić
    Pozdrawiam Magda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj! Niestety bez nie piekę, bo nie lubię. Ale za to piekę dośc często kokoski, do których wykorzystuję białka, które mi zostają z innych wypieków. Postaram się w najbliższym miesiącu, a może wcześniej, umieścić przepis na te ciasteczka. Więc zapraszam :) Pozdrowienia A

      Usuń
  6. Jako facet jestem pod wrażeniem. o człowieku wiele mówi podejście do tańca i do kuchni . Twoje zafascynowanie otwartością ,ciekawością swiata - otwartością ...
    Wielki SZACUN / jak teraz mówią / W latach 85 miałem kontakt z kuchnią Śląską
    przez 2 lata Do dziś pamiętam smak klusek śląskich i modrej kapusty . Próbowałem też ,, wodzianki ,, i coś tam jeszcze ... a jeszcze roladę .. Cieszę się ,że będę miał kapitalną ,, ściągę ,, na - ogrodowe szaleństwa ,, Zorganizowane mam wszystko -nawet piec chlebowy .. ALE BĘDĘ SZALAŁ DZIĘKI T O B I E !!!!!!!!!!!!!!!
    Z pozdrowieniami Leszek S. von Kutschera

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szalej, ale nie za bardzo:). I zaglądaj tutaj do mnie!:)

      Usuń
  7. Witam, dzięki Tobie polubiłam gotowanie i teraz mam ochotę wypróbowywać coraz to nowe przepisy. Mam jednak mały problem, otóż mam wiele suszonych podgrzybków i nie bardzo wiem jak z nich ugotować dobrą zupę grzybową. Dlatego moja prośba Aniu ratuj.
    Z pozdrowieniami Joanna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sorry, że tak późno:) Jakoś zdawało mi się, że odpisałam, dziś patrzę, a tu pusto:) Co do grzybów lesnych, to nie używam ich w kuchni. Zadowalam sie pieczarkami. To takie moje dziwactwo:), więc niestety nie będę mogła Ci pomóc, ale w razie innych pytań, służę pomocą:). Pozdr A

      Usuń
  8. Po raz pierwszy odważyłam się, aby zrobić knedle! Myślałam, że to bardzo trudne, jednak według Twojego przepisu to bardzo proste. Rodzinka była pod wrażeniem!
    Na pewno tu jeszcze zajrzę w poszukiwaniu inspiracji:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiam te knedle! I to zwłaszcza z truskawkami. Smakują mi chyba bardziej niż tradycyjne knedle ze śliwkami. Miło mi, że danie smakowało domownikom:) Zapraszam ponownie. Pozdrawiam A

      Usuń
  9. Dear,
    We want the right to make a website in your ad, if you agree, how much money. thank you

    Our site: http://www.cheapcookiecutters.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  10. Udanego urlopu!!!!
    Czekam na kolejne kulinarne inspiracje...
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Witaj Anika, mozesz podac wymiary foremek, wlasnie nastawilam ciasto, pozdrawiam Ewa. Przepraszam za pismo ale chwilowo nie mam polskich liter.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale musisz mi napisać, o jakie foremki Ci chodzi, bo nie wiem ,jakie ciasto pieczesz. Najlepiej napisz komentarz czy zapytanie pod tym ciastem, do którego chcesz wymiary foremek. Pozdr A

      Usuń
  12. Baardzo fajny blog :) Widać , że podobnie jak i ja..., jesteś troszkę kuchennym leniuszkiem czyli życie w kuchni należy sobie ułatwiać rzecz jasna jeśli się da..... I ja to popieram całą sobą:) Gotować bardzo lubię ale pomagać sobie trzeba i upraszczać :) Zacznę testować Twoje przepisy. A właściwie już to zrobiłam - chińską surówkę z kapusty na początek ( teraz planuję Twoję wersję "leniwych" gołąbków) , komentarz tamże. A my lubimy taką prostą suróweczkę obiadową: poszatkowana kapusta pekińska + ogórek kiszony obrany ze skórki w kosteczkę (proporcja :na małą pekińską 3 średnie ogórki) i do tego sos: majonez+jogurt naturalny/sól,pieprz; można dodać jakieś ziółka lub koperek do sosu to już wedle upodobań. Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za sympatyczny wpis!:) Twoja surówka, jak na mój gust ( widać po składnikach ) na pewno smakowita, i będę musiała ją wypróbować!:) Pozdrawiam Anika

      Usuń
  13. Od pewnego czasu jak chcę dodać komentarz pojawia się informacja, że pojawi się on po zatwierdzeniu.
    I się nie pojawia:(
    Nie wiem co się dzieje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo to jest tak, że Twój komentarz jest widoczny dopiero, jak ja go zatwierdzę. A to zależy, kiedy go przeczytam. Czasami zaraz, a czasami na drugi dzień! Wszystkie komentarze dochodzą, tylko nie są od razu widoczne. Pozdrawiam:) A

      Usuń
    2. Dzięki za wyjaśnienie:)
      Dzisiaj zajrzałam i odnalazłam zatwierdzone komentarze:)
      Miłego popołudnia.

      Usuń
  14. Odwiedziłam Twój blog w poszukiwaniu ciekawego przepisu na pierniczki. Zaciekawiły mnie tez inne wpisy. Mam jeszcze dynię hokkaido i zainspirowałaś mnie do zrobienia rewelacyjnej kolacji ( może z winem i przy świecach)
    Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że dostarczyłam Ci inspiracji. Życzę sympatycznej kolacji:) Pozdrawiam A

      Usuń
  15. szkoda, że na fejsie Cię nie ma :) łatwiej obserwować nowości. Kluski śląskie rewelacja:)))

    OdpowiedzUsuń
  16. mam pytanie czy tą sałatkę z porów można podać na komunię i czy wychodzi rzeczywiście ? proszę o odpowiedz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na moim blogu jest kilka sałatek z pora, więc nie wiem , o którą chodzi. Najlepiej napisać komentarz przy tej konkretnej sałatce, o którą pytasz!

      Usuń
  17. Witam.Mam Pytanie czy można zawekować kapustę młodą ?? Jeśli tak ktory to przepis.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie spotkałam się z wekowaniem młodej kapusty!

      Usuń
  18. Witam serdecznie.Upiekłam dziś ciasto kruche ze śliwkami pani Aniki.Pierwszy raz surowe owoce kladłam na kruche ciasto.Nigdy,przenigdy nie wychodzilo mi.Zawsze byly zakalce.Ale tym razem ciasto wyszło super! wszystkim polecam ten przepis.Na pewno spróbuję innych specjalow Pani kuchni.Dziękuję i pozdrawiam.
    Małgorzata

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Gosiu! Fajnie, że ciasto ze śliwkami się udało i smakowało. Ten typ spodu nalezy do moich ulubionych. Można na nim kłaść też inne owoce. Robiłam go też z rabarbarem i truskawkami. Jest faktycznie smaczne i proste w wykonaniu:). Zapraszam po inne przepisy. Mam nadzieję, ze jeszcze coś wypróbujesz i będziesz zadowolona:). Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzin mojego bloga:). Anika

      Usuń
  19. Tu Michał, jedzonko wyglada pysznie niestety nie potrafię gotować, ale lubię jeść. Czy jest możliwość abyś cos mi ugotowała?

    OdpowiedzUsuń
  20. Aniko, czekam na ciasto z rabarbarem:) Sezon się już zaczął, a Twoje wypieki są niezawodne:) Pozdrawiam. Asia

    OdpowiedzUsuń
  21. Jako laik w dziedzinie pieczenia mięs:( proszę o radę na którą z Pani karkówek mam się skusić, w piwie czy w winie? Które będzie bardziej aromatyczne i kruche? Mięsko już czeka:)

    OdpowiedzUsuń
  22. zrbilam dzisiaj ciasto drozdzowe na paszteciki z kapusta I grzybami ale cale ciasto rozplynelo mi sie w garnku z woda, wylwlam breje DLACZEGO?!

    OdpowiedzUsuń
  23. Prześwietny blog.korzystam z Twoich przepisow bardzo czesto. pozdrawiam serdecznie Ela

    OdpowiedzUsuń
  24. Pani Aniko, dużo gotuję ale pierogi to zawsze była moja słaba strona Zwykle wychodziły twarde jak kamien i nadające się do wybijania okien. W tym roku zrobiłam pierogi z Pani przepisu - z kapustą i grzybami. MNiejsza o farsz bo z tym nigdy nie miałam problemu, ale wreszcie, wyrabiając ciasto według Pani przepisu, zrobiłam najwspanialsze pierogi pod słoncem. Bardzo Pani dziękuję! Uratowała Pani nasze święta :) Życzę spokojnych świąt Bożego Narodzenia! :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Aniko, dodałam w moim blogu adres do pani przepisu na paprykarz.
    Proszę zajrzeć i pozwolić mu tam zostać,jeśli to możliwe:
    https://uelizki.blogspot.com/search/label/paprykarz%20rybny%20domowy

    Pozdrawiam elizka seniorka

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz