tag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post792881561430119749..comments2024-03-04T16:55:12.234+01:00Comments on Domowa kuchnia Aniki: Sernik świątecznyUnknownnoreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-79640508678128262262016-05-21T11:27:58.924+02:002016-05-21T11:27:58.924+02:00Jak sera piatnicy uzyje to dawac masło?Jak sera piatnicy uzyje to dawac masło?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-3000527656415902842015-02-05T16:06:14.135+01:002015-02-05T16:06:14.135+01:00Cieszę się, że do mnie zaglądasz:-). I że korzysta...Cieszę się, że do mnie zaglądasz:-). I że korzystasz z przepisów. Zapraszam i pozdrawiam serdecznie:-)Anikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-75817700078189563672015-02-04T21:16:14.887+01:002015-02-04T21:16:14.887+01:00Kurcze masz superowe przepisy:-) Mam hopla na Twoj...Kurcze masz superowe przepisy:-) Mam hopla na Twoje przepisy ..Codziennie zagladam i cos pichce rodzince.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16742605547466382303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-20816828267185766302014-11-11T17:36:20.863+01:002014-11-11T17:36:20.863+01:00Mmm, wygląda niesamowicie kusząco :)Mmm, wygląda niesamowicie kusząco :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-75930100913045705132014-11-10T18:47:43.080+01:002014-11-10T18:47:43.080+01:00Mleka nigdy nie dodawałam, ale to dobra podpowiedz...Mleka nigdy nie dodawałam, ale to dobra podpowiedz!:)Anikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-55321147840662208302014-11-10T18:44:51.239+01:002014-11-10T18:44:51.239+01:00Ja piekłam ten sernik na odpinanej kwadratowej bla...Ja piekłam ten sernik na odpinanej kwadratowej blaszce o wielkości 25x25cm.Anikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-73218781887953444422014-11-10T09:33:32.520+01:002014-11-10T09:33:32.520+01:00też korzystam z nożyków, a jak masa serowa jest zb...też korzystam z nożyków, a jak masa serowa jest zbyt "zbita" i malakser ciężko pracuje to wystarczy dolać trochę mleka, masie to nie zaszkodzi a urządzenie się tak nie męczy;) kaskasz83https://www.blogger.com/profile/01003976433440067983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-59746677858934123172014-11-10T09:12:38.822+01:002014-11-10T09:12:38.822+01:00Wyglada naprawde swietnie! Juz nie pamietam kiedy ...Wyglada naprawde swietnie! Juz nie pamietam kiedy ostatnio jadlam sernik...<br />Pozdrawiam!Kuchnia domowa Anihttps://www.blogger.com/profile/05827119236181529521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-3566240062618104352014-11-10T07:59:21.517+01:002014-11-10T07:59:21.517+01:00Jaki piękny serniczek :-) mniam :-) a jak pięknie ...Jaki piękny serniczek :-) mniam :-) a jak pięknie wyrósł. Bardzo lubię serniki :-) miłego dzionka :-)Kulinarna Maniusiahttps://www.blogger.com/profile/03892219445987529516noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-46074910087340913152014-11-10T07:26:38.501+01:002014-11-10T07:26:38.501+01:00A jaka wielkość blaszki?A jaka wielkość blaszki?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16494717093037578928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-86357227767677957022014-11-09T22:07:30.062+01:002014-11-09T22:07:30.062+01:00Bardzo ładnie wyszedł. Osobiście nie przepadam za ...Bardzo ładnie wyszedł. Osobiście nie przepadam za sernikami na kruchym cieście, ale takim zacnym kawałkiem poczęstowałabym się!Renata Czelny-Kawahttps://www.blogger.com/profile/12235103439294749263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-18868039088175811782014-11-09T19:57:51.969+01:002014-11-09T19:57:51.969+01:00serniczek wygląda pysznie na pewno bardzo puszyst...serniczek wygląda pysznie na pewno bardzo puszysty:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-29550717754017518582014-11-09T18:21:40.950+01:002014-11-09T18:21:40.950+01:00Szczerze powiedziawszy też tak robię, nawet kiedyś...Szczerze powiedziawszy też tak robię, nawet kiedyś przy którymś serniku wiedeńskim o tym pisałam, ale teraz napisałam o tradycyjnym sposobie. Jeśli chodzi o malakser to najpierw ucieram masło z cukrem, potem dodaję żółtka, a jak to wszystko jest już zmiksowane dodaję po kawałku sera i dość długo to wszystko miksuję, aż masa będzie całkiem gładka. Potem inne dodatki juz tylko mieszamy i na koniec mieszamy z pianą. Ostatnio miałam dużo sera i malakser trochę ciężko pracował więc w przepisie podałam tradycyjny sposób, bo nie chciałabym, aby ktoś czuł się rozczarowany, że całość nie mieści mu się w misie malaksera, albo co gorsze, żeby "siadł" mu malakser w czasie pracy nad sernikiem. Ale przy mniejszej ilości sera malakser jest idealny do przygotowywania gładkiej masy serowej. Robię tak od lat, korzystając z końcówki z nożykami. Pozdrawiam A :-)Anikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1741247005797142396.post-41795143849699350652014-11-09T17:59:05.785+01:002014-11-09T17:59:05.785+01:00uwielbiam serniki pod każdą postacią, ja też nie k...uwielbiam serniki pod każdą postacią, ja też nie korzystam z sera w wiaderku ale nieco ułatwiam sobie przygotowanie sera na sernik niż go trzy razy przekręcać - chociaż kiedyś tak również robiłam. Teraz wkładam podzielony na mniejsze kawałki ser do malaksera i daję resztę składników (oprócz bakalii) i po prostu miksuje. Na końcu daję bakalie z tym że mieszam je już łyżką aby były w całej masie. Tak jest o wiele szybciej a ser nie traci na smaku i puszystości ;)kaskasz83https://www.blogger.com/profile/01003976433440067983noreply@blogger.com