Pasta z wędzonego łososia
Składniki:
- 150 g wędzonego łososia
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 100 g białego sera
- łyżka majonezu
- mała łyżeczka ketchupu
- łyżeczka musztardy dijon
- sól
- biały pieprz
- 2 łyżki posiekanego koperku
Sposób wykonania:
- Całe jajka ścieramy na tarełku o małych oczkach
- Dodajemy mięso z łososia oraz twaróg
- Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę ( można też użyć malaksera )
- Do masy dodajemy małą łyżeczkę ketchupu, łyżkę majonezu, łyżeczkę musztardy dijon. Wszystko dokładnie mieszamy
- Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy 2 łyżki posiekanego koperku. Wszystko jeszcze raz mieszamy
- Podajemy do pieczywa
Komentarze
Prześlij komentarz