Marynowana pierś kurczaka z grilla
Składniki:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę )
- 1 łyżeczka tymianku
- pół łyżeczki suszonej kolendry
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki mielonej
- łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- Z podanych wyżej składników przyrządzamy marynatę i nacieramy nią umyte i osuszone piersi z kurczaka.
- Piersi w marynacie pozostawiamy na całą noc w lodówce
- Pieczemy na grillu ok 10 - 15 minut z każdej strony. Czas pieczenia zależy od żaru i mocy grilla. Uważajmy, aby piersi nie przypalić
Super, uwielbiam takie dania :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na grillowaną pierś z kurczaka z serem feta , pozdrawiam
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/05/grillowana-piers-z-kurczaka-z-serem-feta.html