Sałatka z tuńczykiem, porem i czerwoną fasolą
Dziś przedstawiam wam kolejną wersję sałatki z tuńczykiem, która u nas cieszy się dużym powodzeniem. Podajemy ją z ulubionym pieczywem i ewentualnie z wędliną, jeśli ma być to wersja bardziej sycąca tz zastępująca obiad.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 mala puszka kukurydzy
- 1 mały por
- 2 duże ogórki konserwowe
- 2 jajka na twardo
- 15 dag sera żółtego
- 1 mały słoiczek majonezu
- pieprz
- sól
- Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy
- Ogórki i jajka kroimy w kosteczkę, a białą część pora w cienkie półplasterki
- Ser ścieramy na tarełku o dużych oczkach
- Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą i mieszamy z majonezem
- Podajemy z pieczywem
Kochana super sałatka, uwielbiam takie połączenia smaków :-)
OdpowiedzUsuńDla mnie idealna!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Lubię takie połączenia smakowe.
OdpowiedzUsuń