Szybkie racuszki bananowe
Dziś przepis na bardzo szybkie racuchy z bananów i płatków owsianych. Są szybkie w wykonaniu i przepyszne. Dodatkowo to dobry sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów. Można zjadać z miodem, dżemem lub po prostu solo. Przepis jest na 1 porcję, ale łatwo podwoić czy potroić składniki.
Składniki: ( na 4 racuszki, 1 porcję )
- 1 dojrzały banan
- 1 jajko
- 3 lekko kopiaste łyżki płatków owsianych
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Banana rozgniatamy w misce za pomocą widelca ( nie koniecznie na całkowitą miazgę )
- Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy z bananem
- Następnie dodajemy płatki owsiane i posypujemy mąką. Wszystko razem dokładnie mieszamy
- Ciasto nakładamy w formie 4 placuszków na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy na złoty kolor z każdej strony
- Podajemy z miodem, dżemem, cukrem lub po prostu solo
Komentarze
Prześlij komentarz