Racuchy bananowo- kokosowe
Racuszki bananowo-kokosowe są bardzo szybkie w wykonaniu, smaczne, naturalnie słodkie, nie trzeba dodawać cukru, a ponadto można do nich wykorzystać już nieco przejrzałe banany, choć świeże też się sprawdzają, tyle tylko, że nieco gorzej rozgniatają się widelcem, Zachęcam do wypróbowania przepisu. U nas są często powtarzane. Smaczne, sycące, szybkie. Można dodać ulubione owoce, dżem lub miód, jeśli ktoś lubi mocno na słodko.
Składniki:
- 2 banany ( średnie lub 3 małe )
- 2 jajka
- 2 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1 duża łyżka mąki pszennej
- olej lub masło klarowane do smażenia
Sposób wykonania:
- Banany rozgniatamy za pomocą widelca
- Do bananów dodajemy jajka, płatki owsiane, wiórki kokosowe i mąkę
- Wszystko dokłądnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony
Komentarze
Prześlij komentarz