Sałatka brokułowa z tuńczykiem
Sałatka z brokułem i tuńczykiem jest szybka do zrobienia, a na prawdę pyszna. Na śniadanie, na kolację, jako przekąska w chwili głodu między posiłkami, jak najbardziej na przyjście gości - każda okazja jest dobra, żeby się nią delektować. Brokuł z tuńczykiem bardzo dobrze się komponują, ale też dzięki innym składnikom sałatka jest i pyszna i sycąca. Można ją podać z ulubionym pieczywem.
Składniki:
- 1 średni brokuł
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka na twardo
- mała puszka kukurydzy
- 10 dag żółtego sera
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy ok 6 - 7 min w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy
- Jajka i ser kroimy w kostkę
- Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy
- Ostudzone brokuły dzielimy na jeszcze mniejsze różyczki
- Wszystkie składniki lekko solimy i doprawiamy pieprzem, a następnie mieszamy delikatnie z majonezem
- Podajemy z ulubionym pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz