Mizeria z ogórków i rzodkiewki
Przepis na niezwykle prostą do wykonania surówkę obiadową z ogórków i rzodkiewki. Pyszna, chrupiąca, soczysta.
Składniki:
- 4 duże ogórki gruntowe
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
- Ogórki obieramy i kroimy w plasterki
- Rzodkiewkę również kroimy w cienkie plasterki
- Koperek drobno kroimy
- Jeśli chcemy zachować chrupkość warzyw solimy chwilę przed podaniem, a jeśli wolimy ogórki miękkie solimy wcześniej
- Na koniec dodajemy jogurt i wszystko mieszamy
- Podajemy jako surówkę do obiadu
Mniam mniam, u nas mizeria prawie na okrągło, również i taka z rzodkiewką się pojawia😋
OdpowiedzUsuń