Sałatka obiadowa z kapusty pekińskiej i papryki
Sałatka z kapusty pekińskiej to szybki, zdrowy i pyszny dodatek do obiadu. Składniki można modyfikować wg własnego uznania. U mnie dziś z dużą ilością czerwonej papryki.
Składniki:
- pół główki kapusty pekińskiej
- 1 duża czerwona papryka
- 1 duży ogórek gruntowy
- 1 marchewka
- 2 łyżki siekanego koperku
- 250 g gęstego jogurtu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Kapustę szatkujemy
- Paprykę drobno kroimy
- Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach
- Podobnie ogórka ( razem ze skórką )
- Koperek siekamy
- Jogurt mieszamy z musztardą
- Sałatkę solimy i doprawiamy pieprzem oraz łączymy z jogurtem bezpośrednio przed podaniem, jeśli zależy nam, aby warzywa zachowały chrupkość. Jeśli chcemy, aby warzywa straciły jędrność doprawiamy sałatkę wcześniej
Komentarze
Prześlij komentarz