Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z selerem konserwowym
Bardzo smaczna sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka, tym razem z dodatkiem selera konserwowego i sporej ilości papryki. Sałatka jest pyszna i sycąca. Można nią zastąpić obiad, gdy czasu brak na stanie przy garach, można ją zabrać do pracy. Doskonała na kolację.
Składniki:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka + przyprawa do kurczaka + olej do smażenia
- mała kapusta pekińska
- słoiczek selera konserwowego
- 13 dag sera żółtego
- 3 ogórki konserwowe
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- mały słoiczek majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Kurczaka kroimy w małą kostkę, obtaczamy w ulubionej przyprawie do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym
- Ser żółty ścieramy na dużych oczkach
- Seler odsączamy na sicie
- Ogórki i papryki kroimy w kosteczkę
- Wszystkie składniki delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz