Muszle makaronowe z serem i konfiturą
Dziś prosty przepis na szybkie i smaczne danie na słodko. Można je podać na słodki obiad dla dzieci, ale nie tylko, również na kolację . Szybko, prosto, smacznie i efektownie na talerzu. Dzieci uwielbiają!
Składniki:
- ok 20 dużych muszli makaronowych
- 250 g twarogu półtłustego
- 2-3 łyżki cukru
- pół małego kubeczka jogurtu naturalnego
- łyżeczka cukru waniliowego
- kilka łyżek ulubionej konfitury
Sposób przygotowania:
- Muszle gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Ser ugniatamy dokładnie widelcem z cukrem i jogurtem. Ser należy wyjąć wcześniej z lodówki, aby nie był zimny, podobnie jogurt
- Gorące muszle napełniamy serem, a na koniec polewamy konfiturą
Komentarze
Prześlij komentarz