Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem i jajkiem
Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem
Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem
Przedstawiam kolejny przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej. Tym razem z dodatkiem tuńczyka, jajka i żółtego sera. Nieodmiennie sałatki z kapusty pekińskiej nam smakują, dlatego ciągle pojawiają się na naszym stole w różnych wersjach.
Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem |
Składniki:
- pół dużej kapusty pekińskiej
- 1 puszka tuńczyka ( u mnie tuńczyk w oliwie z oliwek )
- 3 jajka na twardo
- 120g sera żółtego
- 4 plastry marynowanej czerwonej papryki
- 4 średnie kiszone ogórki
- 1 mały słoiczek majonezu
- pieprz i sól
Sposób przygotowania:
- Kapustę szatkujemy
- Jajka, żółty ser, ogórki i paprykę kroimy w kostkę
- Tuńczyka odsączamy z zalewy
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez
- Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy ze sobą
Sałatki z pekińską to zawsze coś pysznego. Mogłabym jeść w ciemno. :)
OdpowiedzUsuńU nas też tak mamy!
Usuń