Ryż do obiadu z warzywami
Ryż z warzywami do obiadu |
Kolorowy ryż z warzywami podany do obiadu zamiast np ziemniaków to doskonała odmiana. Ryż jest smaczny, urozmaicony różnymi warzywami i pasuje idealnie, zwłaszcza do drobiu. Do takiego ryżu używam marchewki, groszku, fasolki, pietruszki i papryk w różnych kolorach. Warto wypróbować.
Ryż z warzywami do obiadu |
Składniki:
- 200 g suchego ryżu
- po kawałku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
- marchewka
- kawałeczek pietruszki
- garstka zielonego groszku
- garstka zielonej fasolki szparagowej
- sól
- łyżeczka oleju
- opcjonalnie pół łyżeczki przyprawy naturalnej ( mielone suszone warzywa i przyprawy typu kurkuma )
Sposób przygotowania:
Komentarze
Prześlij komentarz