Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem |
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem
Doskonała sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem. Idealna na świąteczny stół, ale nie tylko. Sprawdzi się i na co dzień, na pyszną kolację czy też do wzięcia do pracy. Szybka w przygotowaniu i smakowita, sycąca.
Składniki:
- 1/2 dużej główki kapusty pekińskiej
- 1 duża pierś z kurczaka + ulubiona przyprawa + olej do smażenia
- 3 jajka na twardo
- 2 duże kiszone ogórki
- 1 czerwona papryka
- 1 małą puszka kukurydzy
- mały słoiczek majonezu
- sól i pieprz
- Kapustę drobno szatkujemy
- Kurczaka pokrojonego w drobną kostkę i obtoczonego w przyprawie smażymy na oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy. Po ostudzeniu dodajemy do kapusty
- Jajka, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do kapusty i kurczaka
- Kukurydzę odsączamy z zalewy i dosypujemy do miski ze składnikami na sałatkę
- Całość delikatnie dosalamy i doprawiamy pieprzem
- Dodajemy majonez i mieszamy
- Serwujemy solo lub z pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz