Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka
Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka |
Sałatka z tuńczykiem zawsze jest u nas mile widziana. Dodatkowo z kapustą pekińską smakuje doskonale. Jest sycąca i smakowita. Dużo warzyw, ryż i tuńczyk. Doskonała na kolację. Można zapakować do pracy.
Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka |
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka ( u mnie w oleju }
- pół główki kapusty pekińskiej
- czerwona papryka
- 1 duży ogórek kiszony
- pół małej puszki kukurydzy
- 60 g suchego ryżu naturalnego
- mały por
- mały słoik majonezu
- sól+ pieprz
Sposób przygotowania:
- Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu
- Kapustę drobno kroimy
- Dodajemy do niej pokrojone w kostkę ogórka i paprykę
- Odsączamy tuńczyka i kukurydzę. Dodajemy do pozostałych składników
- Por przekrawamy na krzyż i cienko kroimy
- Dodajemy ostudzony ryż, dosalamy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez
- Wszystko mieszamy
- Podajemy solo lub z pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz