Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i papryki
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i papryką |
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i papryką |
Dziś przedstawiam pomysł na pyszną i sycącą sałatkę z kapusty pekińskiej. Dodatek kurczaka sprawia, że jest ona pożywna. Uzupełniona warzywami będzie pyszną kolacją czy przekąską przygotowaną do pracy. Smakuje solo, ale też z ulubionym pieczywem.
Składniki:
- 1 duża pierś kurczaka + ulubiona przyprawa i olej do smażenia
- pół kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 1 mały por
- małą puszka kukurydzy
- 2-3 ogórki kiszone
- mały słoik majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Obtaczamy w przyprawie i smażymy na oleju. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku
- Kapustę drobno szatkujemy
- Pora kroimy na półplasterki lub drobniej
- Kukurydzę odsączamy
- Ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę
- Wszystkie składniki łączymy w misce
- Doprawiamy pieprzem i solą
- Dodajemy majonez i mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz