Zapiekanki na bułkach
Zapiekanki na bułkach |
Pyszna przekąska albo nawet szybki obiad, gdy brak czasu na większe gotowanie.
Składniki: ( na 2 bułki )
- bułki kajzerki 2
- tarty żółty ser ( u mnie mozzarella z bloku )- większa garść
- pieczarki 1-2
- pomidorki koktajlowe 1-2
- plasterki szynki 1-2
- ogórki konserwowe 2
- szczypiorek
- mielona ostra papryka
- keczup
Sposób przygotowania:
Bułki kroimy na dwie połówki. Każdą połówkę obsypujemy tartym żółtym serem. Oprószamy delikatnie ostrą papryką. Na serze układamy plasterki pieczarek, pomidorków koktajlowych i paseczki szynki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 10-15 minut, aż ser ładnie się roztopi, a bułka zrobi się chrupiąca. Po wyjęciu zapieczone bułki polewamy keczupem i posypujemy pokrojonym w drobną kosteczkę ogórkiem konserwowym i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz