Słodkie papryczki faszerowane serem
Bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się na domowej imprezie. Można też podać tak przyrządzone papryczki na śniadanie bądź kolację. Są smaczne, zdrowe i sycące. Ilość papryczek użytych do 250 g sera zależy oczywiście od ich wielkości. Ja miałam małe, więc wykorzystałam ich 15 sztuk.
Składniki:
- 250 g sera białego półtłustego
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- 1/3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 15 sztuk małych słodkich papryczek ( u mnie 3 kolory )
- szczypiorek
- 1-2 sztuki rzodkiewki
Sposób przygotowania:
- Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt oraz sól pieprz i mieloną paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy
- Do sera dodajemy drobno pokrojoną 1 papryczkę oraz rzodkiewkę oraz łyżkę szczypiorku. Dokładnie mieszamy
- Papryczki przekrawamy wzdłuż na pół usuwamy pestki i napełniamy masą serową
- Po napełnieniu obsypujemy posiekanym szczypiorkiem
- Podajemy solo lub z pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz