Sałatka śledziowa po tatarsku
Sałatka śledziowa po tatarsku |
Sałatka śledziowa po tatarsku |
Polecam bardzo prostą i szybką w wykonaniu sałatkę śledziową. Sałatka śledziowa po tatarsku jest bardzo smaczna i z powodzeniem możemy ją podać na świąteczny stół, choć sprawdzi się też na co dzień zwłaszcza dla miłośników śledzi.
Śledzie po tatarsku |
Składniki:
- 6 płatów śledziowych z oleju
- 1 cebula
- 3 ogórki konserwowe ( średnie )
- mały słoiczek pieczarek konserwowych
- pieprz
- 3 łyżki majonezy
- 3 łyżki śmietany
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
- Śledzie odsączamy z oleju. Można je osuszyć dodatkowo na papierowym ręczniku
- Śledzie kroimy w kostkę
- Ogórki konserwowe i pieczarki kroimy w kostkę, nieco mniejszą od pokrojonych w kostkę śledzi'
- Cebulę kroimy
- Doprawiamy pieprzem, mieszamy
- Śmietanę mieszamy z majonezem i łączymy ze śledziem i warzywami
- Całość obficie posypujemy szczypiorkiem
- Podajemy z pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz