Sernik na zimno z malinami
Sernik na zimno z malinami |
Sernik malinowy na zimno |
Sernik z malinami na zimno |
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U nas znika błyskawicznie.
Składniki:
- 3 galaretki malinowe
- 2 szklanki malin
- 500 g sera z wiaderka na serniki
- opakowanie okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki rozpuszczamy w 500 lm wrzącej wody. Pozostawiamy do wystygnięcia i czekamy, aż zacznie tężeć
- Przygotowujemy formę. Użyłam okrągłej tortownicy o średnicy 23 cm. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami
- Tężejącą galaretkę łączymy z serkiem za pomocą robota, żeby składniki dokładnie się połączyły. Ser powinien być z lodówki. masa szybciej zacznie tężeć
- Tężejącą masę serową wylewamy powoli na biszkopty. Gdy będzie zbyt płynna biszkopty zaczną unosić się do góry
- Do masy wrzucamy maliny tak, aby całe się zanurzyły. Ok 1 szklani
- Drugą szklankę malin układamy na masie serowej. Tortownicę wkładamy do lodówki, aby masa nieco stężała
- Przygotowujemy kolejną galaretkę. Pozostałe opakowanie galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu tz proszek rozpuszczamy w 500 ml wody. Czekamy a ostygnie i zacznie tężeć, po czym zalewamy nią górę ciasta. Zeby przyspieszyć proces teżenia ostudzoną galaretkę możemy umieścić w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz