Szukam kogoś takiego z kim bym mogła się powymieniać przepisami. Od jakiegoś czasu natchną mnie duch gotowania, w domu nie wiedzą co się dzieje.Twoja kuchnia przypadła mi do gustu i ciesze się, że będę mogła w tym uczestniczyć. Pozdrawiam Kasia
Ja również się cieszę, że podobają Ci się moje przepisy i zapraszam do korzystania z nich. Gdybyś miała jakis ciekawy przepis, to tez chetnie z niego skorzystam:) Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt:)Ania
Witam! Dziękuję za Twój blog jest cudny, wypróbowałam wiele przepisów i każdy się udał.Mam jednak prośbę i pytanie zarazem: czy masz może sprawdzony przepis na bezy? Byłabym wdzięczna bo czasem zostają mi białka jajek i nie mam co z nimi robić Pozdrawiam Magda :)
Witaj! Niestety bez nie piekę, bo nie lubię. Ale za to piekę dośc często kokoski, do których wykorzystuję białka, które mi zostają z innych wypieków. Postaram się w najbliższym miesiącu, a może wcześniej, umieścić przepis na te ciasteczka. Więc zapraszam :) Pozdrowienia A
Jako facet jestem pod wrażeniem. o człowieku wiele mówi podejście do tańca i do kuchni . Twoje zafascynowanie otwartością ,ciekawością swiata - otwartością ... Wielki SZACUN / jak teraz mówią / W latach 85 miałem kontakt z kuchnią Śląską przez 2 lata Do dziś pamiętam smak klusek śląskich i modrej kapusty . Próbowałem też ,, wodzianki ,, i coś tam jeszcze ... a jeszcze roladę .. Cieszę się ,że będę miał kapitalną ,, ściągę ,, na - ogrodowe szaleństwa ,, Zorganizowane mam wszystko -nawet piec chlebowy .. ALE BĘDĘ SZALAŁ DZIĘKI T O B I E !!!!!!!!!!!!!!! Z pozdrowieniami Leszek S. von Kutschera
Witam, dzięki Tobie polubiłam gotowanie i teraz mam ochotę wypróbowywać coraz to nowe przepisy. Mam jednak mały problem, otóż mam wiele suszonych podgrzybków i nie bardzo wiem jak z nich ugotować dobrą zupę grzybową. Dlatego moja prośba Aniu ratuj. Z pozdrowieniami Joanna
Sorry, że tak późno:) Jakoś zdawało mi się, że odpisałam, dziś patrzę, a tu pusto:) Co do grzybów lesnych, to nie używam ich w kuchni. Zadowalam sie pieczarkami. To takie moje dziwactwo:), więc niestety nie będę mogła Ci pomóc, ale w razie innych pytań, służę pomocą:). Pozdr A
Po raz pierwszy odważyłam się, aby zrobić knedle! Myślałam, że to bardzo trudne, jednak według Twojego przepisu to bardzo proste. Rodzinka była pod wrażeniem! Na pewno tu jeszcze zajrzę w poszukiwaniu inspiracji:) Pozdrawiam
Uwielbiam te knedle! I to zwłaszcza z truskawkami. Smakują mi chyba bardziej niż tradycyjne knedle ze śliwkami. Miło mi, że danie smakowało domownikom:) Zapraszam ponownie. Pozdrawiam A
Ale musisz mi napisać, o jakie foremki Ci chodzi, bo nie wiem ,jakie ciasto pieczesz. Najlepiej napisz komentarz czy zapytanie pod tym ciastem, do którego chcesz wymiary foremek. Pozdr A
Baardzo fajny blog :) Widać , że podobnie jak i ja..., jesteś troszkę kuchennym leniuszkiem czyli życie w kuchni należy sobie ułatwiać rzecz jasna jeśli się da..... I ja to popieram całą sobą:) Gotować bardzo lubię ale pomagać sobie trzeba i upraszczać :) Zacznę testować Twoje przepisy. A właściwie już to zrobiłam - chińską surówkę z kapusty na początek ( teraz planuję Twoję wersję "leniwych" gołąbków) , komentarz tamże. A my lubimy taką prostą suróweczkę obiadową: poszatkowana kapusta pekińska + ogórek kiszony obrany ze skórki w kosteczkę (proporcja :na małą pekińską 3 średnie ogórki) i do tego sos: majonez+jogurt naturalny/sól,pieprz; można dodać jakieś ziółka lub koperek do sosu to już wedle upodobań. Monika
Dzięki za sympatyczny wpis!:) Twoja surówka, jak na mój gust ( widać po składnikach ) na pewno smakowita, i będę musiała ją wypróbować!:) Pozdrawiam Anika
Bo to jest tak, że Twój komentarz jest widoczny dopiero, jak ja go zatwierdzę. A to zależy, kiedy go przeczytam. Czasami zaraz, a czasami na drugi dzień! Wszystkie komentarze dochodzą, tylko nie są od razu widoczne. Pozdrawiam:) A
Odwiedziłam Twój blog w poszukiwaniu ciekawego przepisu na pierniczki. Zaciekawiły mnie tez inne wpisy. Mam jeszcze dynię hokkaido i zainspirowałaś mnie do zrobienia rewelacyjnej kolacji ( może z winem i przy świecach) Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów
Witam serdecznie.Upiekłam dziś ciasto kruche ze śliwkami pani Aniki.Pierwszy raz surowe owoce kladłam na kruche ciasto.Nigdy,przenigdy nie wychodzilo mi.Zawsze byly zakalce.Ale tym razem ciasto wyszło super! wszystkim polecam ten przepis.Na pewno spróbuję innych specjalow Pani kuchni.Dziękuję i pozdrawiam. Małgorzata
Witaj Gosiu! Fajnie, że ciasto ze śliwkami się udało i smakowało. Ten typ spodu nalezy do moich ulubionych. Można na nim kłaść też inne owoce. Robiłam go też z rabarbarem i truskawkami. Jest faktycznie smaczne i proste w wykonaniu:). Zapraszam po inne przepisy. Mam nadzieję, ze jeszcze coś wypróbujesz i będziesz zadowolona:). Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzin mojego bloga:). Anika
Jako laik w dziedzinie pieczenia mięs:( proszę o radę na którą z Pani karkówek mam się skusić, w piwie czy w winie? Które będzie bardziej aromatyczne i kruche? Mięsko już czeka:)
Pani Aniko, dużo gotuję ale pierogi to zawsze była moja słaba strona Zwykle wychodziły twarde jak kamien i nadające się do wybijania okien. W tym roku zrobiłam pierogi z Pani przepisu - z kapustą i grzybami. MNiejsza o farsz bo z tym nigdy nie miałam problemu, ale wreszcie, wyrabiając ciasto według Pani przepisu, zrobiłam najwspanialsze pierogi pod słoncem. Bardzo Pani dziękuję! Uratowała Pani nasze święta :) Życzę spokojnych świąt Bożego Narodzenia! :)
Aniko, dodałam w moim blogu adres do pani przepisu na paprykarz. Proszę zajrzeć i pozwolić mu tam zostać,jeśli to możliwe: https://uelizki.blogspot.com/search/label/paprykarz%20rybny%20domowy
Potrawy wyglądają pięknie i bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNa pewno niektóre wypróbuje :)
Pozdrawiam DONNA
dopiero przy bigosie przeczytałem że jesteś mężatką....
OdpowiedzUsuńWyśmienita kuchnia
pozdrawiam
Andrzej
:). Pozdrowienia! I zapraszam ponownie do odwiedzin mojego bloga:)
UsuńSzukam kogoś takiego z kim bym mogła się powymieniać przepisami. Od jakiegoś czasu natchną mnie duch gotowania, w domu nie wiedzą co się dzieje.Twoja kuchnia przypadła mi do gustu i ciesze się, że będę mogła w tym uczestniczyć.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Kasia
Ja również się cieszę, że podobają Ci się moje przepisy i zapraszam do korzystania z nich. Gdybyś miała jakis ciekawy przepis, to tez chetnie z niego skorzystam:) Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt:)Ania
UsuńWitam:) często tu zaglądam w poszukiwaniu inspiracji na obiadek:) wypróbowałam kilka przepisów i naprawdę wyszło pysznie:) pozdrawiam Monika :)
OdpowiedzUsuńWitam! Cieszę się, że potrawy wg moich przepisów posmakowały i zapraszam po kolejne:) Pozdrawiam Ania
UsuńWitam! Dziękuję za Twój blog jest cudny, wypróbowałam wiele przepisów i każdy się udał.Mam jednak prośbę i pytanie zarazem: czy masz może sprawdzony przepis na bezy? Byłabym wdzięczna bo czasem zostają mi białka jajek i nie mam co z nimi robić
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Magda :)
Witaj! Niestety bez nie piekę, bo nie lubię. Ale za to piekę dośc często kokoski, do których wykorzystuję białka, które mi zostają z innych wypieków. Postaram się w najbliższym miesiącu, a może wcześniej, umieścić przepis na te ciasteczka. Więc zapraszam :) Pozdrowienia A
UsuńJako facet jestem pod wrażeniem. o człowieku wiele mówi podejście do tańca i do kuchni . Twoje zafascynowanie otwartością ,ciekawością swiata - otwartością ...
OdpowiedzUsuńWielki SZACUN / jak teraz mówią / W latach 85 miałem kontakt z kuchnią Śląską
przez 2 lata Do dziś pamiętam smak klusek śląskich i modrej kapusty . Próbowałem też ,, wodzianki ,, i coś tam jeszcze ... a jeszcze roladę .. Cieszę się ,że będę miał kapitalną ,, ściągę ,, na - ogrodowe szaleństwa ,, Zorganizowane mam wszystko -nawet piec chlebowy .. ALE BĘDĘ SZALAŁ DZIĘKI T O B I E !!!!!!!!!!!!!!!
Z pozdrowieniami Leszek S. von Kutschera
Szalej, ale nie za bardzo:). I zaglądaj tutaj do mnie!:)
UsuńWitam, dzięki Tobie polubiłam gotowanie i teraz mam ochotę wypróbowywać coraz to nowe przepisy. Mam jednak mały problem, otóż mam wiele suszonych podgrzybków i nie bardzo wiem jak z nich ugotować dobrą zupę grzybową. Dlatego moja prośba Aniu ratuj.
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami Joanna
Sorry, że tak późno:) Jakoś zdawało mi się, że odpisałam, dziś patrzę, a tu pusto:) Co do grzybów lesnych, to nie używam ich w kuchni. Zadowalam sie pieczarkami. To takie moje dziwactwo:), więc niestety nie będę mogła Ci pomóc, ale w razie innych pytań, służę pomocą:). Pozdr A
UsuńPo raz pierwszy odważyłam się, aby zrobić knedle! Myślałam, że to bardzo trudne, jednak według Twojego przepisu to bardzo proste. Rodzinka była pod wrażeniem!
OdpowiedzUsuńNa pewno tu jeszcze zajrzę w poszukiwaniu inspiracji:)
Pozdrawiam
Uwielbiam te knedle! I to zwłaszcza z truskawkami. Smakują mi chyba bardziej niż tradycyjne knedle ze śliwkami. Miło mi, że danie smakowało domownikom:) Zapraszam ponownie. Pozdrawiam A
UsuńDear,
OdpowiedzUsuńWe want the right to make a website in your ad, if you agree, how much money. thank you
Our site: http://www.cheapcookiecutters.co.uk/
Udanego urlopu!!!!
OdpowiedzUsuńCzekam na kolejne kulinarne inspiracje...
Pozdrawiam:)
Witaj Anika, mozesz podac wymiary foremek, wlasnie nastawilam ciasto, pozdrawiam Ewa. Przepraszam za pismo ale chwilowo nie mam polskich liter.
OdpowiedzUsuńAle musisz mi napisać, o jakie foremki Ci chodzi, bo nie wiem ,jakie ciasto pieczesz. Najlepiej napisz komentarz czy zapytanie pod tym ciastem, do którego chcesz wymiary foremek. Pozdr A
UsuńBaardzo fajny blog :) Widać , że podobnie jak i ja..., jesteś troszkę kuchennym leniuszkiem czyli życie w kuchni należy sobie ułatwiać rzecz jasna jeśli się da..... I ja to popieram całą sobą:) Gotować bardzo lubię ale pomagać sobie trzeba i upraszczać :) Zacznę testować Twoje przepisy. A właściwie już to zrobiłam - chińską surówkę z kapusty na początek ( teraz planuję Twoję wersję "leniwych" gołąbków) , komentarz tamże. A my lubimy taką prostą suróweczkę obiadową: poszatkowana kapusta pekińska + ogórek kiszony obrany ze skórki w kosteczkę (proporcja :na małą pekińską 3 średnie ogórki) i do tego sos: majonez+jogurt naturalny/sól,pieprz; można dodać jakieś ziółka lub koperek do sosu to już wedle upodobań. Monika
OdpowiedzUsuńDzięki za sympatyczny wpis!:) Twoja surówka, jak na mój gust ( widać po składnikach ) na pewno smakowita, i będę musiała ją wypróbować!:) Pozdrawiam Anika
Usuńsuper blog
UsuńDzięki:)
UsuńOd pewnego czasu jak chcę dodać komentarz pojawia się informacja, że pojawi się on po zatwierdzeniu.
OdpowiedzUsuńI się nie pojawia:(
Nie wiem co się dzieje?
Bo to jest tak, że Twój komentarz jest widoczny dopiero, jak ja go zatwierdzę. A to zależy, kiedy go przeczytam. Czasami zaraz, a czasami na drugi dzień! Wszystkie komentarze dochodzą, tylko nie są od razu widoczne. Pozdrawiam:) A
UsuńDzięki za wyjaśnienie:)
UsuńDzisiaj zajrzałam i odnalazłam zatwierdzone komentarze:)
Miłego popołudnia.
Odwiedziłam Twój blog w poszukiwaniu ciekawego przepisu na pierniczki. Zaciekawiły mnie tez inne wpisy. Mam jeszcze dynię hokkaido i zainspirowałaś mnie do zrobienia rewelacyjnej kolacji ( może z winem i przy świecach)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i życzę dalszych sukcesów
Cieszę się, że dostarczyłam Ci inspiracji. Życzę sympatycznej kolacji:) Pozdrawiam A
Usuńszkoda, że na fejsie Cię nie ma :) łatwiej obserwować nowości. Kluski śląskie rewelacja:)))
OdpowiedzUsuńmam pytanie czy tą sałatkę z porów można podać na komunię i czy wychodzi rzeczywiście ? proszę o odpowiedz
OdpowiedzUsuńNa moim blogu jest kilka sałatek z pora, więc nie wiem , o którą chodzi. Najlepiej napisać komentarz przy tej konkretnej sałatce, o którą pytasz!
UsuńWitam.Mam Pytanie czy można zawekować kapustę młodą ?? Jeśli tak ktory to przepis.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie spotkałam się z wekowaniem młodej kapusty!
UsuńWitam serdecznie.Upiekłam dziś ciasto kruche ze śliwkami pani Aniki.Pierwszy raz surowe owoce kladłam na kruche ciasto.Nigdy,przenigdy nie wychodzilo mi.Zawsze byly zakalce.Ale tym razem ciasto wyszło super! wszystkim polecam ten przepis.Na pewno spróbuję innych specjalow Pani kuchni.Dziękuję i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMałgorzata
Witaj Gosiu! Fajnie, że ciasto ze śliwkami się udało i smakowało. Ten typ spodu nalezy do moich ulubionych. Można na nim kłaść też inne owoce. Robiłam go też z rabarbarem i truskawkami. Jest faktycznie smaczne i proste w wykonaniu:). Zapraszam po inne przepisy. Mam nadzieję, ze jeszcze coś wypróbujesz i będziesz zadowolona:). Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzin mojego bloga:). Anika
UsuńTu Michał, jedzonko wyglada pysznie niestety nie potrafię gotować, ale lubię jeść. Czy jest możliwość abyś cos mi ugotowała?
OdpowiedzUsuńAniko, czekam na ciasto z rabarbarem:) Sezon się już zaczął, a Twoje wypieki są niezawodne:) Pozdrawiam. Asia
OdpowiedzUsuńJako laik w dziedzinie pieczenia mięs:( proszę o radę na którą z Pani karkówek mam się skusić, w piwie czy w winie? Które będzie bardziej aromatyczne i kruche? Mięsko już czeka:)
OdpowiedzUsuńzrbilam dzisiaj ciasto drozdzowe na paszteciki z kapusta I grzybami ale cale ciasto rozplynelo mi sie w garnku z woda, wylwlam breje DLACZEGO?!
OdpowiedzUsuńPrześwietny blog.korzystam z Twoich przepisow bardzo czesto. pozdrawiam serdecznie Ela
OdpowiedzUsuńPani Aniko, dużo gotuję ale pierogi to zawsze była moja słaba strona Zwykle wychodziły twarde jak kamien i nadające się do wybijania okien. W tym roku zrobiłam pierogi z Pani przepisu - z kapustą i grzybami. MNiejsza o farsz bo z tym nigdy nie miałam problemu, ale wreszcie, wyrabiając ciasto według Pani przepisu, zrobiłam najwspanialsze pierogi pod słoncem. Bardzo Pani dziękuję! Uratowała Pani nasze święta :) Życzę spokojnych świąt Bożego Narodzenia! :)
OdpowiedzUsuńAniko, dodałam w moim blogu adres do pani przepisu na paprykarz.
OdpowiedzUsuńProszę zajrzeć i pozwolić mu tam zostać,jeśli to możliwe:
https://uelizki.blogspot.com/search/label/paprykarz%20rybny%20domowy
Pozdrawiam elizka seniorka