Pasta z wędzonej makreli z marynowaną papryką
Dziś przepis na kolejną już pastę z makreli, tym razem z dodatkiem marynowanej papryki. Trudno stwierdzić, która z wersji bardziej smakuje. Wszystkie są smaczne, bo dominuje smak wędzonej makreli, a jak ją ktoś lubi to i pasta będzie smakować. Szybka w przygotowaniu, a podana z pieczywem stanowi doskonałą kolację.
Składniki:
- 1 średnia makrela
- 2 duże łyżki majonezu
- 1 średni kiszony ogórek
- 1 plaster marynowanej papryki
- mała cebulka
- sól
- pieprz
- Rybę obieramy z ości i dokładnie rozdrabniamy za pomocą widelca
- Dodajemy majonez, drobno posiekaną cebulkę, pokrojone w drobną kosteczkę: paprykę i ogórka
- Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą
- Wszystko dokładnie mieszamy
- Podajemy ze świeżym pieczywem
Bardzo lubię pasty z udziałem makreli wędzonej - dodatek papryki marynowanej to musi być strzał w 10!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na dodanie papryki :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty rybne. Szczególnie z makreli lub ze śledzia. A ostatnio o nich zapomniałam...
OdpowiedzUsuńJak ja tesknue za smakiem rybt wedzonej... ;)
OdpowiedzUsuńTata mi kiedyś takie robił na kolację :)
OdpowiedzUsuńpodoba mi się dodatek wędzonej papryki :)
OdpowiedzUsuń