czwartek, 7 marca 2013

Pasta z wędzonego łososia

Pasta z wędzonego łososia



Pasta z wędzonego łososia to smaczne smarowidło do pieczywa, które przyrządzam od czasu do czasu na zmianę z innymi pastami, np z wędzonej makreli. Wyglądają podobnie, ale smakują inaczej.

Składniki:
  • 150 g wędzonego łososia
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g białego sera
  • łyżka majonezu
  • mała łyżeczka ketchupu
  • łyżeczka musztardy dijon
  • sól
  • biały pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku 

Sposób wykonania:
  • Całe jajka ścieramy na tarełku o małych oczkach
  • Dodajemy mięso z łososia oraz twaróg
  • Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę ( można też użyć malaksera )
  • Do masy dodajemy małą łyżeczkę ketchupu, łyżkę majonezu, łyżeczkę musztardy dijon. Wszystko dokładnie mieszamy
  • Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy 2 łyżki posiekanego koperku. Wszystko jeszcze raz mieszamy
  • Podajemy do pieczywa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz