Surówka do obiadu
z kiszonej kapusty, pora i jabłka
Surówka z kiszonej kapusty, pora i jabłka to kolejna z szybkich, smacznych i zdrowych surówek do obiadu. Robi się ją błyskawicznie, a jest na prawdę pyszna. A do tego porcja witamin gwarantowana.
Składniki:
- 30 dkg kiszonej kapusty z marchewką
- 1 duży por
- 1 duże jabłko
- sól
- pół łyżeczki cukru
- pieprz
- szczypta mielonego kminku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy na drobniejsze kawałki.
- Zwartą cześć pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w cieniutkie półplasterki.
- Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, cukrem, pieprzem oraz kminkiem. Dodajemy oliwę.
- Jeszcze raz dokładnie mieszamy.
- Podajemy jako surówkę do obiadu.
super surowka
OdpowiedzUsuńpyszna:)
OdpowiedzUsuń