czwartek, 7 marca 2013

Surówka do obiadu z kiszonej kapusty, pora i jabłka

Surówka do obiadu  
z kiszonej kapusty, pora i jabłka


  
Surówka z kiszonej kapusty, pora i jabłka to kolejna z szybkich, smacznych i zdrowych surówek do obiadu. Robi się ją błyskawicznie, a jest na prawdę pyszna. A do tego porcja witamin gwarantowana.



Składniki:
  • 30 dkg kiszonej kapusty z marchewką
  • 1 duży por
  • 1 duże jabłko
  • sól
  • pół łyżeczki cukru
  • pieprz
  • szczypta mielonego kminku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
  • Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy na drobniejsze kawałki.
  • Zwartą cześć pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w cieniutkie półplasterki. 
  • Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, cukrem, pieprzem oraz kminkiem. Dodajemy oliwę.
  • Jeszcze raz dokładnie mieszamy.
  • Podajemy jako surówkę do obiadu.

3 komentarze: