Racuchy bananowo-kokosowe

 Racuchy bananowo- kokosowe





  

Racuszki bananowo-kokosowe są bardzo szybkie w wykonaniu, smaczne, naturalnie słodkie, nie trzeba dodawać cukru, a ponadto można do nich wykorzystać już nieco przejrzałe banany, choć świeże też się sprawdzają, tyle tylko, że nieco gorzej rozgniatają się widelcem, Zachęcam do wypróbowania przepisu. U nas są często powtarzane. Smaczne, sycące, szybkie. Można dodać ulubione owoce, dżem lub miód, jeśli ktoś lubi mocno na słodko.

Składniki:
  • 2 banany ( średnie lub 3 małe )
  • 2 jajka
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 duża łyżka mąki pszennej
  • olej lub masło klarowane do smażenia
Sposób wykonania:
  • Banany rozgniatamy za pomocą widelca
  • Do bananów dodajemy jajka, płatki owsiane, wiórki kokosowe i mąkę
  • Wszystko dokłądnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony

Komentarze