Wiosenny dip jogurtowy
Lekki wiosenny dip, który wyśmienicie nadaje się do wszelkiego rodzaju placuszków na słono. Ja przyrządziłam go do placków cukiniowo - ziemniaczanych ( KLIK ). Z dodatkiem takiego dipu placki smakowały wybornie.
Przyrządzenie takiego dipu to żaden problem, a to, co piszę, to żaden wymyślny przepis. Po prostu dzielę się moim pomysłem na smaczny obiad. a skoro do placuszków zrobiłam dip, to i opowiem, jak go wykonałam.
Składniki:
- 1 kubeczek gęstego jogurtu naturalnego
- 2 - 3 rzodkiewki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
- ewentualnie ząbek czosnku
- Jogurt w kubeczku mieszamy za pomocą widelca, aby go rozbić i pozbawić grudkowatej struktury
- Rzodkiewkę drobniutko kroimy, szczypiorek siekamy
- Do jogurtu dodajemy sól, pieprz i posiekane warzywa i ewentualnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy
- Podajemy jako dodatek do placków
Komentarze
Prześlij komentarz