sobota, 23 stycznia 2016

Sałatka z tuńczykiem, porem i czerwoną fasolą

Sałatka z tuńczykiem, porem i czerwoną fasolą



Dziś przedstawiam wam kolejną wersję sałatki z tuńczykiem, która u nas cieszy się dużym powodzeniem. Podajemy ją z ulubionym pieczywem i ewentualnie z wędliną, jeśli ma być to wersja bardziej sycąca tz zastępująca obiad. 

 



Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mala puszka kukurydzy
  • 1 mały por
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 2 jajka na twardo
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • pieprz
  • sól
Sposób wykonania:
  • Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy
  • Ogórki i jajka kroimy w kosteczkę, a białą część pora w cienkie półplasterki
  • Ser ścieramy na tarełku o dużych oczkach
  • Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą i mieszamy z majonezem
  • Podajemy z pieczywem

3 komentarze:

  1. Kochana super sałatka, uwielbiam takie połączenia smaków :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie. Lubię takie połączenia smakowe.

    OdpowiedzUsuń