poniedziałek, 21 marca 2016

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą



          Przedstawiam Wam kolejny już przepis na smaczną sałatkę majonezową z tuńczykiem. Tym razem z dodatkiem warzyw konserwowych: czerwonej fasoli, kukurydzy, papryki i ogórków. Smaczna i sycąca. Dobra na domowe przyjęcia, na kolację czy lunch do pracy. A że czas świąteczny już tuż tuż, więc możecie wykorzystać ten przepis już w najbliższym czasie. 

 

Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 1 papryka konserwowa ( ja dałam 4 kawałki ze słoika )
  • 3 jajka na twardo
  • 3 duże łyżki majonezu
  • 1 łyżka pikantnego keczupu
  • sól i pieprz
Sposób wykonania:
  •  Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i wsypujemy do miski
  • Ogórki, paprykę oraz jajka kroimy na niewielką kostkę
  • Wszystkie składniki delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Mieszamy
  • na koniec dodajemy majonez i keczup. Jeszcze raz mieszamy 
  • Podajemy z pieczywem

3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa sałatka. No i dość szybka w przygotowaniu, co jest jej wielką zaletą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna sałatka z tuńczyka inaczej :)

    OdpowiedzUsuń