Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą
Przedstawiam Wam kolejny już przepis na smaczną sałatkę majonezową z tuńczykiem. Tym razem z dodatkiem warzyw konserwowych: czerwonej fasoli, kukurydzy, papryki i ogórków. Smaczna i sycąca. Dobra na domowe przyjęcia, na kolację czy lunch do pracy. A że czas świąteczny już tuż tuż, więc możecie wykorzystać ten przepis już w najbliższym czasie.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 mała puszka kukurydzy
- 2 duże ogórki konserwowe
- 1 papryka konserwowa ( ja dałam 4 kawałki ze słoika )
- 3 jajka na twardo
- 3 duże łyżki majonezu
- 1 łyżka pikantnego keczupu
- sól i pieprz
- Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i wsypujemy do miski
- Ogórki, paprykę oraz jajka kroimy na niewielką kostkę
- Wszystkie składniki delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Mieszamy
- na koniec dodajemy majonez i keczup. Jeszcze raz mieszamy
- Podajemy z pieczywem
Apetyczna.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa sałatka. No i dość szybka w przygotowaniu, co jest jej wielką zaletą :)
OdpowiedzUsuńpyszna sałatka z tuńczyka inaczej :)
OdpowiedzUsuń