sobota, 21 października 2017

Sałatka z wędzoną makrelą

Sałatka z wędzoną makrelą i brązowym ryżem




 
   Sałatka z makrelą to szybkie danie na kolację lub nawet na obiad w biegu. Robi się ją szybko, a smakuje bardzo dobrze. Składniki komponują się doskonale. U nas była na późny obiad podana z pieczywem.

Składniki:
  • 1 średnia wędzona makrela
  • 1 torebka brązowego ryżu ( 100g )
  • 1 niewielka czerwona cebula
  • 3 jajka na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek ( 3 łyżki )
 Sposób przygotowania:
  •  Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
  • Rybę obieramy z ości
  • Jajka, ogórki i cebulę kroimy 
  • Wszystkie składniki mieszamy. Dosalamy i doprawiamy pieprzem i łączymy z oliwą. Jeszcze raz mieszamy
  • Podajemy z ulubionym pieczywem

3 komentarze:

  1. super sałatka :) w sam raz do pracy, bo treściwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. What's up! Exceptional blog post! I enjoy which you specified Blogger: Domowa kuchnia Aniki.
    Appreciate your this kind of well-arranged article about Blogger: Domowa kuchnia
    Aniki! And this I had been struggling to find.

    I’m a small bit green since i can’t jot as great
    as you. Writing behavior makes all of us shout together with
    embarrassed because I really need to write an excellent due to the fact today's useful system .

    Safeguarding that we have present web websites just like it bit.ly and also this preparing opinions for many different essay generating agencies

    OdpowiedzUsuń
  3. Sałatka naprawdę przepyszna, robię ją bardzo często i jakoś nikomu z domowników się przejadła. Masz może jakiś sprawdzony przepis na sushi?? Kilka razy już próbowałam robić jednak nie wychodzi mi:( Muszę się zadowalać restauracją albo sklepowym

    OdpowiedzUsuń