Sałatka z tuńczykiem i awokado
A dziś przepis na sałatkę z tuńczykiem i awokado. Awokado konsumujemy ostatnio regularnie pod różnymi postaciami, głównie jako smarowidło do pieczywa, ale w sałatce też smakuje doskonale. Sałatka szybka w wykonaniu, a bardzo smaczna, sycąca i pożywna. Zachęcam do sięgnięcia po ten owoc, bo warto. Daje wiele możliwości zastosowania, i same korzyści dla zdrowia.
Składniki:A dziś przepis na sałatkę z tuńczykiem i awokado. Awokado konsumujemy ostatnio regularnie pod różnymi postaciami, głównie jako smarowidło do pieczywa, ale w sałatce też smakuje doskonale. Sałatka szybka w wykonaniu, a bardzo smaczna, sycąca i pożywna. Zachęcam do sięgnięcia po ten owoc, bo warto. Daje wiele możliwości zastosowania, i same korzyści dla zdrowia.
- 1 owoc awokado
- 1/2 ogórka wężowego
- 1 mix sałat z rukolą
- 3 jajka na twardo
- 8-10 pomidorków koktajlowych
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 średniej wielkości czerwonej cebuli
- sól i pieprz
Sposób wykonania:
- Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski
- Dorzucamy sałatę, pokrojonego w kostkę ogórka i awokado
- Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidorki i jajka oraz pokrojoną w piórka cebulę
- Doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy
- Podajemy z ulubionym pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz