Koktajl z mango i banana bez cukru

 Koktajl z mango i banana bez cukru


      Z czego zrobić koktajl, gdy brak jeszcze świeżych owoców sezonowych? Ja najczęściej wybieram banany i mango. Do koktajlu dodaję dwa rodzaje jogurtów. Pyszny, słodki, uwielbiany przez dzieci i dorosłych. Koktajl z mango i bananów można podać jako deser czy też drugie śniadanie. Ja często dogotowuję do niego ryż na mleku ( zwykłym bądź roślinnym ) i podaję właśnie na drugie śniadanie albo na deser  ryż zalany na talerzu tym gęstym pysznym koktajlem. Danie sycące, proste, a niezwykle smaczne. Teraz jest dobry sezon na koktajl z mango i bananów, bo owoców sezonowych jeszcze nie ma, więc wykorzystajmy owoce egzotyczne, aby cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem mango połączonego z bananem. Mango uchodzi za najsmaczniejszy owoc świata. Czy jest najsmaczniejsze, trudno to ocenić przy takiej ilości owoców, ale na pewno jest to owoc bardzo smaczny i przede wszystkim ma też wiele właściwości prozdrowotnych.

Składniki na koktajl:

  • 1 mango
  • 2 banany
  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego
  • 1 mały kubek jogurtu greckiego
Sposób przygotowania:
  • Mango obieramy ze skórki i miąższ oddzielamy od pestki. Wrzucamy do dzbanka malaksera
  • Banany obieramy ze skórki i kroimy e kawałki. Dodajemy do mango
  • Do dzbanka dodajemy oba rodzaje jogurtów i dokładnie miksujemy

Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz