Sałatka z kapusty pekińskiej i szynki
Sałatki z kapusty pekińskiej są bardzo popularne i lubiane, dlatego dziś kolejna odsłona sałatki z kapustą pekińską. Dziś z dodatkiem szynki konserwowej. Można dodać każdą ulubioną szynkę i też będzie pyszna, Parę innych dodatkowych składników i mamy szybką, smakowitą, kolorową sałatkę, którą można wziąć do pracy w ramach przekąski czy też przygotować do grilla lub po prostu na kolację.
Składniki:
- pół główki kapusty pekińskiej
- dwa grubsze plastry szynki konserwowej ( żeby dało się ją pociąć na kostkę )
- małą puszka kukurydzy
- mała papryka
- 4 ogórki konserwowe
- połówka pora ( lub mniej, jeśli jest duży )
- szczypiorek
- sól, pieprz
- 3-4 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
- Kapustę dość drobno szatkujemy
- Szynkę kroimy w kostkę
- Kukurydzę odsączamy z zalewy
- Paprykę i ogórki kroimy w kostkę
- Por tniemy w półplasterki
- Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez
- Wszystko mieszamy
- Podajemy solo lub z pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz