Papryka faszerowana twarogiem

 Papryka faszerowana twarogiem

Papryka faszerowana twarogiem
 

 Dziś polecam pyszną paprykę nadziewaną twarożkiem zmieszanym ze szczypiorkiem, kawałkami papryki czy rzodkiewką. Pyszny dodatek do pieczywa, ale smakuje też samodzielnie. Do faszerowania polecam długie papryczki. Całość pyszna.

Papryka faszerowana twarogiem

Składniki:

  • 2 podłużne czerwone papryki
  • 250 g miękkiego twarogu półtłustego
  • 2 łyżki gęstego jogurtu
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • rzodkiewka
Sposób przygotowania:
  • Papryki myjemy, osuszamy i odkrawamy końcówkę tak, aby otwór był na tyle duży, aby dało się napełnić paprykę przygotowanym twarożkiem
  • Twaróg dokładnie rozgniatamy i rozcieramy. Dodajemy 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. Solimy i doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy
  • Odcięte końcówki papryk kroimy na drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. 1-2 rzodkiewki kroimy w drobniutką kosteczkę. Warzywa dodajemy do twarogu i jeszcze raz dokładnie mieszamy
  • Twaróg nakładamy do papryk za pomocą małej łyżeczki. Upychamy łyżeczką, aby ser dokładnie wypełnił wnętrze papryki
  • Papryki kroimy w plasterki. Podajemy do pieczywa lub zjadamy solo

Komentarze

Prześlij komentarz