Papryki faszerowane twarożkiem z awokado
Papryczki faszerowane twarożkiem z awokado Papryczki faszerowane twarożkiem z awokado Papryczki faszerowane twarożkiem 
Papryki faszerowane są świetną propozycją na śniadanie czy kolację, ale będą też super przekąską! Można je pałaszować same lub też zagryzać ulubionym pieczywem, U nas różnie. Jak na śniadanko to z pieczywem, jak w ciągu dnia na przekąskę to solo. Do faszerowania wybieram podłużne szpiczaste papryki. Staram się wybierać do faszerowania mniejsze sztuki. Gdy w sklepie są tylko duże wówczas faszeruję je w inny sposób, bez rozcinania - napełniam je farszem odcinając końcówkę z łodyżką.
Składniki:
- szpiczaste papryki ( wybieramy mniejsze sztuki )
 - 150 g twarogu półtłustego
 - pół dużego awokado
 - sok z cytryny
 - sól i pieprz
 - 3 łyżki siekanego szczypiorku
 
Sposób przygotowania:
- Papryczki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestki
 - Ser rozcieramy za pomocą łyżki. Solimy i doprawiamy pieprzem
 - Awokado rozgniatamy widelcem na gładko. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy. Mieszamy i łączymy z twarogiem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy
 - Serkiem wypełniamy połówki papryczek i obficie posypujemy szczypiorkiem
 
Komentarze
Prześlij komentarz