Papryki faszerowane twarożkiem z awokado

 Papryki faszerowane twarożkiem z awokado

Papryczki faszerowane twarożkiem z awokado
Papryczki faszerowane twarożkiem z awokado
Papryczki faszerowane twarożkiem

    Papryki faszerowane są świetną propozycją na śniadanie czy kolację, ale będą też super przekąską! Można je pałaszować same lub też zagryzać ulubionym pieczywem, U nas różnie. Jak na śniadanko to z pieczywem, jak w ciągu dnia na przekąskę to solo. Do faszerowania wybieram podłużne szpiczaste papryki. Staram się wybierać do faszerowania mniejsze sztuki. Gdy w sklepie są tylko duże wówczas faszeruję je w inny sposób, bez rozcinania - napełniam je farszem odcinając końcówkę z łodyżką.

Składniki:

  • szpiczaste papryki ( wybieramy mniejsze sztuki )
  • 150 g twarogu półtłustego
  • pół dużego awokado
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku
Sposób przygotowania:
  • Papryczki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestki
  • Ser rozcieramy za pomocą łyżki. Solimy i doprawiamy pieprzem
  • Awokado rozgniatamy widelcem na gładko. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy. Mieszamy i łączymy z twarogiem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy
  • Serkiem wypełniamy połówki papryczek i obficie posypujemy szczypiorkiem

Komentarze