Pomidorki koktajlowe nadziewane twarożkiem paprykowym

 Pomidorki koktajlowe nadziewane twarożkiem paprykowym

Pomidorki koktajlowe nadziewane twarożkiem

Pomidorki koktajlowe wypełnione twarożkiem

Faszerowane pomidorki koktajlowe

Faszerowane pomidorki koktajlowe

     Faszerowane pomidorki koktajlowe to super przekąska, ale też doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Zjedzone z kromką ulubionego pieczywa będą pełnowartościowym, pożywnym posiłkiem. Do faszerowania wybieramy nieco większe pomidorki koktajlowe na gałązce. 

Składniki:

  • pól kg pomidorków koktajlowych okrągłych
  • 200 g półtłustego miękkiego twarogu
  • 1 szpiczasta czerwona papryka ( ma cieńszą skórkę od tradycyjnej  i można ją drobniej pokroić )
  • sól, pieprz, słodka mielona papryka
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • 2-3 łyżki siekanego szczypiorku
Sposób przygotowania:
  • Pomidorki myjemy i minimalnie ścinamy spód pomidorków, żeby ładnie stały nam na talerzu
  • Odcinamy górę pomidorków. Listków z łodyżką nie odrywamy ( czapeczki będą ładniej wyglądać )
  • Za pomocą malutkiej łyżeczki wydrążamy miękki środek z pomidorków
  • Ser rozcieramy z 2 łyżkami jogurtu, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w malutką kosteczkę szpiczastą paprykę. Mieszamy
  • Za pomocą malutkiej łyżeczki ser nakładamy do pomidorków. Obsypujemy pozostałą papryką i posiekanym szczypiorkiem. Na pomidorki nakładamy czapeczki
  • Podajemy solo lub z pieczywem


Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz