Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

 Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

    Sałatka z tuńczykiem zawsze jest u nas mile widziana. Dodatkowo z kapustą pekińską smakuje doskonale. Jest sycąca i smakowita. Dużo warzyw, ryż i tuńczyk. Doskonała na kolację. Można zapakować do pracy. 

Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka ( u mnie w oleju }
  • pół główki kapusty pekińskiej
  • czerwona papryka
  • 1 duży ogórek kiszony
  • pół małej puszki kukurydzy
  • 60 g suchego ryżu naturalnego 
  • mały por
  • mały słoik majonezu
  • sól+ pieprz
Sposób przygotowania:
  • Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu
  • Kapustę drobno kroimy
  • Dodajemy do niej pokrojone w kostkę ogórka i paprykę
  • Odsączamy tuńczyka i kukurydzę. Dodajemy do pozostałych składników
  • Por przekrawamy na krzyż i cienko kroimy
  • Dodajemy ostudzony ryż, dosalamy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez
  • Wszystko mieszamy
  • Podajemy solo lub z pieczywem

Komentarze