Sałatka z tuńczykiem, porem i brązowym ryżem
Sałatka z tuńczykiem, porem i brązowym ryżem
Sałatka z tuńczykiem i porem |
Sałatka z tuńczykem |
Sałatki z tuńczykiem zawsze u nas znikają w oka mgnieniu. Tak też stało się i z tą sałatką, którą przyrządziłam na kolację. Zjadamy ją bez dodatku pieczywa. Jest sycąca i bardzo smaczna.
Składniki:
- 1 woreczek brązowego/ naturalnego ryżu ( 100 g )
- 1 duża czerwona papryka
- 2 puszki tuńczyka
- 1 por
- 2 jajka L
- 3-4 ogórki konserwowe
- sól i pieprz
- majonez ( 285 ml )
Składniki:
- Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy i przekładamy do miski. Studzimy
- Paprykę drobno kroimy, podobnie ogórki konserwowe
- Zwartą część pora kroimy na półplasterki lub ćwierć plasterki
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
- Tuńczyka odsączamy z zalewy
- Wszystkie składniki mieszamy w misce doprawiając je solą i pieprzem
- Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz