Zapiekanki na bułkach

 Zapiekanki na bułkach

Zapiekanki na bułkach

Pyszna przekąska albo nawet szybki obiad, gdy brak czasu na większe gotowanie. 

Składniki: ( na 2 bułki )

  • bułki kajzerki 2
  • tarty żółty ser ( u mnie mozzarella z bloku )- większa garść
  • pieczarki 1-2
  • pomidorki koktajlowe 1-2
  • plasterki szynki 1-2
  • ogórki konserwowe 2
  • szczypiorek
  • mielona ostra papryka 
  • keczup

Sposób przygotowania:

Bułki kroimy na dwie połówki. Każdą połówkę obsypujemy tartym żółtym serem. Oprószamy delikatnie ostrą papryką. Na serze układamy plasterki pieczarek, pomidorków koktajlowych i paseczki szynki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 10-15 minut, aż ser ładnie się roztopi, a bułka zrobi się chrupiąca. Po wyjęciu zapieczone bułki polewamy keczupem i posypujemy pokrojonym w drobną kosteczkę ogórkiem konserwowym i posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze