Śledzie po węgiersku
Śledzie po węgiersku |
Śledzie po węgiersku |
Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzie po węgiersku. Prosty przepis, a śledzie wychodzą smaczne.
Składniki:
- 5 płatów śledziowych w oleju
- 1 czerwona papryka
- 1 duża cebula
- 150 ml passaty pomidorowej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- Cebulę kroimy w półkrążki
- Paprykę kroimy w paski
- Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę, aż lekko się zeszkli, a następnie dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy razem ok 10 minut często mieszając
- Po tym czasie do cebuli i papryki dodajemy passatę pomidorową i wszystko razem chwilę gotujemy
- Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy
- Śledzie kroimy w paseczki i mieszamy z ostudzonymi warzywami
- Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły
Komentarze
Prześlij komentarz