Śledzie po węgiersku

 Śledzie po węgiersku

Śledzie po węgiersku
Śledzie po węgiersku

    Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzie po węgiersku. Prosty przepis, a śledzie wychodzą smaczne. 

Składniki:

  • 5 płatów śledziowych w oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • 150 ml passaty pomidorowej
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania:
  • Cebulę kroimy w półkrążki
  • Paprykę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę, aż lekko się zeszkli, a następnie dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy razem ok 10 minut często mieszając
  • Po tym czasie do cebuli i papryki dodajemy passatę pomidorową i wszystko razem chwilę gotujemy
  • Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy
  • Śledzie kroimy w paseczki i mieszamy z ostudzonymi warzywami
  • Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły

Komentarze