Hot-dogi zapiekane w piekarniku
Domowe hot-dogi |
Hot-dogi zapiekane w piekarniku
Kto nie lubi hot-dogów? Domowe hot-dogi prosto z piekarnika, zapieczone z żółtym serem biją na głowę hot-dogi kupowane na mieście. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz kupiłam gotowego hot-doga, natomiast te w domu przyrządzam od czasu do czasu, bo chętnych na nie nie brakuje. Podaję je z sałatką, więc są w wersji na bogato. Parówki wiadomo, że nie należą do najzdrowszych produktów, ale staram się kupować te dedykowane dla dzieci, bez konserwantów, barwników itp.
Składniki:
- podłużne bułki
- parówki
- ser żółty w plasterkach
- ser żółty tarty ( mozzarella)
- na sałatkę: ogórek świeży, ogórek kiszony, 1 garść mixu sałat, szczypiorek, pomidor, sól i pieprz
- keczup
Sposób przygotowania:
- Bułki przekrawamy ( nie do końca )
- Do każdej bułki wkładamy po 2 plasterki sera żółtego
- Parówki gotujemy i ugotowane wkładamy do bułki między ser. Jeśli bułki są długie to na jedną będziemy potrzebować 1, 5 parówki
- Parówki posypujemy startym serem i wkładamy na ok 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
- W czasie, gdy hot-dogi się zapiekają przygotowujemy sałatkę: warzywa kroimy dość drobno, dodajemy garść mixu sałat i przyprawiamy solą i pieprzem
- Hot-dogi po wyjęciu z piekarnika napełniamy sałatką i polewamy keczupem i/lub innym ulubionym sosem czy musztardą
Komentarze
Prześlij komentarz