Placki twarogowe z budyniem

 Placki twarogowe z budyniem

Placuszki twarogowe z budyniem

Racuchy twarogowe z budyniem

    Placuszki twarogowe z budyniem mogą być pysznym obiadem na słodko, smakowitym deserem czy kolacją. Robi się je szybko i równie szybko znikają. Są pożywne smaczne i proste w wykonaniu. 

Składniki:

  • 250 g sera twarogowego
  • 2 jajka M
  • 2 łyżki proszku budyniowego ( śmietankowego lub waniliowego )
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do obsypania placków
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania
  • Ser rozgniatamy widelcem
  • Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy i rozcieramy łyżką
  • Dodajemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy masę twarogową na patelnię. Na jednego placka daję jedną dużą łyżkę ciasta
  • Smażymy z obu stron na złoty kolor
  • Na talerzu polewamy miodem lub obsypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  1. Cudo, muszę sama wykonać, tylko pewnie więcej

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tych proporcji starcza placuszków na dwójkę małych łasuchów!

      Usuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz