Placki twarogowe z budyniem
Placuszki twarogowe z budyniem |
Placuszki twarogowe z budyniem mogą być pysznym obiadem na słodko, smakowitym deserem czy kolacją. Robi się je szybko i równie szybko znikają. Są pożywne smaczne i proste w wykonaniu.
Składniki:
- 250 g sera twarogowego
- 2 jajka M
- 2 łyżki proszku budyniowego ( śmietankowego lub waniliowego )
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do obsypania placków
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Ser rozgniatamy widelcem
- Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy i rozcieramy łyżką
- Dodajemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy masę twarogową na patelnię. Na jednego placka daję jedną dużą łyżkę ciasta
- Smażymy z obu stron na złoty kolor
- Na talerzu polewamy miodem lub obsypujemy cukrem pudrem
Cudo, muszę sama wykonać, tylko pewnie więcej
OdpowiedzUsuńZ tych proporcji starcza placuszków na dwójkę małych łasuchów!
UsuńWygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam