Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i ryżu
Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i ryżu |
Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i ryżu
Szybka, smaczna i pożywna sałatka, która w upalne dni z powodzeniem może zastąpić obiad.
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka |
Składniki:
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 2 piersi z kurczaka
- 100 g ryżu parboiled
- 1 duża papryka
- 3 duże ogórki konserwowe
- 1 mała puszka kukurydzy
- słoik majonezu
- sól i pieprz
- przyprawa do kurczaka ( u mnie złocista )
- olej
Sposób przygotowania:
- Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
- Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, oprószamy ulubioną przyprawą i smażymy na oleju
- Kapustę pekińską kroimy
- Paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę
- Kukurydzę odcedzamy z zalewy
- Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce doprawiając solą i pieprzem
- Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz