Smoothie arbuzowo - truskawkowe

Smoothie arbuzowo - truskawkowe







Smoothie z arbuza i truskawki to doskonały orzeźwiający napój na takie upalne dni, jak mamy ostatnio. Jest smaczny, a zarazem sycący. Z kostkami lodu doskonały na upał. Można go słodzić lub nie -  w zależności od słodkości owoców. Ja dosłodziłam łyżeczką brązowego cukru.
Połączenie arbuza i truskawki daje wyśmienity efekt, więc próbujmy, póki jeszcze są truskawki. Taki napój to bomba witaminowa, która dodaje energii i orzeźwia.



Składniki:
  • 1,5 szklanki umytych i obranych z szypułek truskawek
  • 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę i pozbawionego pestek dojrzałego arbuza
  • opcjonalnie cukier ( wg uznania ) - ja użyłam brązowego, może być miód
  • pokruszony lód ( opcjonalnie )
Sposób wykonania:

Truskawki i arbuza umieszczamy w dzbanku malaksera. Jeśli owoce są mało słodkie dodajemy cukier. Wszystko miksujemy na najwyższych obrotach, aż owoce będą całkowicie rozdrobnione. Przelewamy do szklanek i do każdej dodajemy nieco pokruszonego lodu ( opcjonalnie ).

Komentarze

Prześlij komentarz