Sycąca zupa pomidorowa z ryżem i wołowiną
Ugotowałam sporo rosołu wołowego. W pierwszy dzień zjedliśmy go z chęcią, ale na drugi postanowiłam coś odmienić. I wpadł mi do głowy pomysł na zupę pomidorową, którą bardzo chętnie się u nas jada. Tym razem bazą był rosół wołowy, do którego dodałam przecier pomidorowy. Osobno ugotowałam ryż. A do zupy dorzuciłam jeszcze mięso wołowe, które pokroiłam na mniejsze kawałki, i marchewkę z rosołu pokrojona na plasterki. Zupa wyszła bardzo dobra, a dodatek mięsa sprawił, że także sycąca.
Składniki:
- rosół wołowy ( ok 1,5 litra )
- przecier pomidorowy ( 3 kopiaste łyżki )
- marchewka z rosołu
- mięso wołowe z rosołu
- ok 50 - 70 g ryżu
- sól
- pieprz
- koperek
- Rosół wołowy podgrzewamy i dodajemy do niego przecier pomidorowy, pokrojoną w plasterki marchewkę z rosołu i pokrojone na mniejsze kawałki mięso wołowe z rosołu
- Do gotującej się zupy dodajemy ugotowany osobno ryż
- Doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą, a na talerzu posypujemy koperkiem
Taką pomidorową to ja mogę jeść :) Pyszna i sycąca. Super :)
OdpowiedzUsuńpomidorowa to mój smak z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńPoproszę miseczkę!
OdpowiedzUsuńPyszna :) Pomidorowa zawsze i chętnie ;)
OdpowiedzUsuń