Szybkie racuszki bananowe

Szybkie racuszki bananowe






Dziś przepis na bardzo szybkie racuchy z bananów i płatków owsianych. Są szybkie w wykonaniu i przepyszne. Dodatkowo to dobry sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów. Można zjadać z miodem, dżemem lub po prostu solo. Przepis jest na 1 porcję, ale łatwo podwoić czy potroić składniki.

Składniki: ( na 4 racuszki, 1 porcję )


  • 1 dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 3 lekko kopiaste łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania:
  • Banana rozgniatamy w misce za pomocą widelca ( nie koniecznie na całkowitą miazgę )
  • Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy z bananem
  • Następnie dodajemy płatki owsiane i posypujemy mąką. Wszystko razem dokładnie mieszamy
  • Ciasto nakładamy w formie 4 placuszków na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy na złoty kolor z każdej strony
  • Podajemy z miodem, dżemem, cukrem lub po prostu solo





Komentarze