Jajka faszerowane kiełbasą
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Podaję więc przepis na moje ulubione jajka faszerowane kiełbasą. Banalnie proste i szybkie danie. Taki farsz można również wykorzystać jako pastę do pieczywa.
Składniki:
- 5 jajek
- ok 10 cm kawałek dobrej kiełbasy wiejskiej
- 2 łyżki majonezu
- garstka posiekanego szczypiorku + rzeżucha
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pól, wyjmujemy żółtka
- Żółtka z 4 jajek i jedno całe jajko drobno siekamy lub rozcieramy
- Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę
- Kiełbasę mieszamy z rozdrobnionymi żółtkami, solimy i dodajemy pieprzu. Dodajemy szczypiorek i majonez. Mieszamy
- Powstałą pastą napełniamy połówki jajek, posypujemy zieleniną
- Podajemy z pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz